Iloksi kielten taitajille
Mikä osaamismerkki on?
Osaamismerkki on nykyaikainen ja visuaalinen tapa kuvata omaa osaamista: tietoja, taitoja ja saavutuksia. Osaamismerkeillä teet osaamisesi näkyväksi ja opiskelu on entistä palkitsevampaa ja tavoitteellisempaa. Merkin taustalla on aina arviointikriteerit.
Merkkiä voi hyödyntää omassa työssä, opiskelussa, vapaa-ajan harrastuksissa jne. Sähköisen merkin voi liittää esimerkiksi portfolioon tai ansioluetteloon.
Mikä on karjalan kielen osaamismerkki?
Ilomantsin kansalaisopiston kautta voi hakea karjalan kielen (livvinkarjala) osaamismerkkejä, karjalan kielellä maltomerkkejä. Osaamismerkin arviointikriteerit perustuvat kielitaidon eurooppalaiseen viitekehykseen. Jokaisen merkin kuvauksen ja taitotason löydät tämän sivun kohdasta Karjalan kielen osaamismerkkien kuvaukset & hakeminen.
Karjalan kielen osaamismerkkejä voi suorittaa kerralla kokonaismerkkeinä tai vähitellen osamerkkeinä. Kokonaismerkki on nimeltään Kielenosaaja-merkki. Niitä on neljä tasoa: A1, A2, B1 ja B2.
Tasot A ja B jakautuvat neljään kielitaidon osa-alueeseen eli osataitomerkkiin. Kun kaikki osa-alueet on suoritettuna, voi hakea kokonaista Kielenosaaja-merkkiä.
Osataitomerkit ovat:
- Kirjoittaminen
- Kuullun ymmärtäminen
- Luetun ymmärtäminen
- Puhuminen
Iloksi kielten taitajille
Miten karjalan kielen osaamismerkki suoritetaan?
Karjalan kielen osaamismerkki suoritetaan kurssilla opettajan antamien ohjeiden mukaan. Suoritus toteutetaan kurssin aikana erilaisilla tehtävillä ja kurssille osallistumisella. Kyseessä on siis kielen näyttökoe. Perinteisiä arvosteltavia kokeita ei ole. Opettaja vertaa osaamistasi merkin taustalta löytyvään kriteeristöön, Kielitaidon eurooppalaiseen viitekehykseen.
Suorittaminen on aina vapaaehtoista. Samalla kurssilla voi olla opiskelijoita, jotka suorittavat merkkiä ja heitä, jotka eivät sitä suorita.
Iloksi opiskelijoiden
Karjalan kielen osaamismerkkien kuvaukset & hakeminen
Ilomantsin kansalaisopiston karjalan kielen kursseilla voit suorittaa karjalan kielen (livvinkarjala) osaamismerkkejä eli karjalaksi maltomerkkejä.
Kun opettaja on vahvistanut opiskelijan osaamisen taitotasokriteerien mukaan, hakee opiskelija haluamaansa merkkiä. Klikkaa sitä merkkiä, jota haluat hakea ja täytä lomake. Osaamismerkin myöntää hakijalle Ilomantsin kansalaisopisto.
Merkki lähetetään sähköpostiin noin kahden viikon kuluessa hakemisesta Open Badge Factory järjestelmän kautta. Käytettävissä on myös älypuhelimelle ladattava Open Badge Passport sovellus.
Karjalan kielen merkkejä voi suorittaa myös muiden oppilaitosten kautta. Sovi suoritusasiasta oman opettajan kanssa. Myös silloin merkin myöntäjä on Ilomantsin kansalaisopisto.
Karjalan kielen merkit on suunniteltu yhteistyössä Linnalan opiston kanssa www.linnala.fi
Oheisesta listasta voi tutustua maltomerkkeihin. Tarjolla on Kielenosaajan kokomerkki tai neljä osataitomerkkiä kullakin tasolla.
Toimisto
Ilomantsin kansalaisopisto
Soihtulantie 7, 82900 Ilomantsi
040 104 3112
[email protected]
Kansalaisopiston toimisto palvelee asiakkaita puhelimitse ma–pe klo 9–12
Kansalaisopisto somessa
Iloksi harrastajien