Talvikuva alakoulusta.

Tukea oppimiseen

Oppilaiden kädet ja oppimisen tueksi suunnitellut kortit.

Oppimisen tueksi

Peru­sope­tus­lain mukaan ope­tus jär­jestetään oppi­laiden ikäkau­den ja edel­ly­tys­ten mukaises­ti ja siten, että se edis­tää oppi­laiden ter­vet­tä kasvua ja kehi­tys­tä. Oppi­laiden kouluter­vey­den­huol­losta sekä sosi­aal­is­ten ja psyykkisten vaikeuk­sien pois­tamisek­si tarvit­tavista palveluista sääde­tään kansan­ter­veyslais­sa ja las­ten­suo­jelu­lais­sa.
 
Opiskeluhuolto on oppi­laiden fyy­sis­es­tä, psyykkises­tä ja sosi­aalis­es­ta hyv­in­voin­nista huole­htimista. Sen toteut­ta­mi­nen kuu­luu kaikille kouluy­hteisössä työsken­televille. Opiskeluhuol­lon avul­la edis­tetään oppi­laan ter­veyt­tä ja tas­apain­oista kasvua ja kehi­tys­tä sekä luo­daan edel­ly­tyk­set hyvälle oppimiselle. Tavoit­teena on, että oppi­las kokee koulun tur­val­lisek­si ja viihty­isäk­si työsken­te­ly-ympäristök­si sekä tun­tee yhteenku­u­lu­vu­ut­ta kouluy­hteisöön ja saa kan­nus­tavaa palautet­ta koulun päivit­täisessä arjes­sa sekä apua ongel­mati­lanteis­sa.
 
Opiskeluhuolto­työ perus­tuu luot­ta­muk­sel­liseen ja vas­tu­ulliseen yhteistyöhön koulun henkilöstön, oppi­laiden ja kotien kanssa. Opiskeluhuol­lon tehtäväkent­tä sisältää yhteisöl­lisen, yksilöl­lisen, ennal­taehkäi­sevän ja hoita­van työn.

Apua ja tukea oppilaalle

Oppi­laan yksilöl­listä oppimista tuke­vat niin koulus­sa kuin kotona monipuoliset ja vai­htel­e­vat koulute­htävät sekä opiskelu jous­tavis­sa ope­tus­ryh­mis­sä. Oppi­las­ta on tuke­mas­sa joukko asiantun­te­via luokan- ja aineenopet­ta­jia sekä mui­ta kas­vatuk­sen ja opetuk­sen ammat­ti­laisia kuten kas­va­tu­so­h­jaa­ja ja oppi­laanoh­jaa­ja.

Yhteystiedot